14-ото специализирано изложение за земеделие БАТА АГРО беш официално открито днес

Общество

16-05-2022, 15:08

Снимка:

БАТА АГРО

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

В изложението участват 163 фирми на площ от 35 000 кв. м.

Четиринадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника, беше официално открито . Форумът се провежда на Летище Стара Загора от 16 до 20 май и в него участват 163 фирми на 35 000 кв.м. нетна изложбена площ. Това съобщиха от асоциацията.

В официалното откриване взеха участие д-р Иван Иванов, министър на земеделието, Йордан Николов и Красимира Чахова, заместник-кметове на Стара Загора, Мария Динева, председател на Общинския съвет – Стара Загора, проф. Наско Василев, областен управител на Стара Загора, Николай Каварджиклиев, изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“, както и гости от държавната и местна администрация. Събитието започна с тържествен водосвет, който отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, а домакините разведоха официалните гости из изложбените площи.

„Горди сме, че в годините БАТА АГРО се доказа като най-представителния и най-полезния форум в агро сектора. Тук срещаме на едно място представителите на бизнеса и земеделските производители.  Фермерите могат да се запознаят с всички иновативни постижения от последната година и в същото време да намерят решение за всички съпътстващи дейности в работата си“, каза Даниел Минев, председател на Управителния съвет на Българска асоциация на търговците на агротехника.



В БАТА АГРО 2022 година бизнеса си представят официалните вносители на земеделска техника, които представляват едни най-големите световноизвестни технологични брандове. Наред с тях са и десетки фирми от агросектора, предлагащи напоителни системи, резервни части, инструменти и други, както и браншовете, с които земеделието взаимодейства – консултантки услуги, финансови и банкови институции, автомобилната индустрия, едра строителна техника и други.

БАТА АГРО се провежда на открито и организира демонстрации със земеделска техника и технологии. Така земеделските производители могат да направят тест драйв и да видят операциите на машините в реални, полеви условия.

Също така в рамките на изложението се отглеждат опитни полета с посеви за демонстрация на семена, торове и препарати. За БАТА АГРО 2022 те са обособени в индивидуална зона в близост до входа на изложението.

Новост за тазгодишното издание на БАТА АГРО е фермерският пазар, който се организира съвместно с „Хранкооп“. На него гостите и посетителите на изложението могат да закупят директно от производителите сезонни плодове и зеленчуци, продукти от краве, козе, биволско и овче мляко, мед и пчелни продукти, цветя и разсади на билки и подправки, сокове, сиропи и конфитюри; зърнени продукти, вино и други.

Посещението на изложението е безплатно, но е необходима регистрация – предварително в уебсайта на БАТА АГРО или на място в дните на изложението. Работното време е от 09:00 до 18:00 часа, като само в последния ден, 20 май, изложението се закрива в 14:00 часа.
 

За Специализирано изложение за земеделие БАТА АГРО
БАТА АГРО е най-представителният форум в България за земеделска техника, продукти и услуги за земеделието и се организира от Българска асоциация на търговците на агротехника. Изложението се провежда от 2010 г., като през годините то спечели доверието на хилядите земеделски производители с добра организация, разнообразие на представените експонати и лоялни търговци. За този период изложбените площи нараснаха повече от два пъти и при последното, тринадесето издание на изложението беше отбелязан рекорд – близо 40 000 кв.м. бяха реализирани. Посетителите за петте работни дни бяха близо 20 600 души.