Трифонов: Бориславова и Василев говорят неверни неща за очакваната цена на газа

Политика

16-05-2022, 17:43

Снимка:

Слави Трифонов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

“Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната", написа лидерът на ИТН на профила си във Фейсбук

"Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната. Да, знам, че звучи малко странно, при положение че "Има такъв народ" е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт. Защото представителите на "Продължаваме промяната" в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат", заявява Слави Трифонов в публикация на профила си във Фейсбук.

"И много често това изобщо не е добро за страната. Много често и говорят. Разни хора от тях говорят, без да има нужда по теми, от които не разбират. Примерите са много. Например, за проблема със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници, най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори", пише още лидерът на ИТН.

"Друг пример. В тази криза, създадена от войната в Украйна, сума ти хора обясняват какви мерки ще се приложат. Обясняват ги, все едно са последна инстанция. Обясняват и обещават. С малката разлика, че нищо от обещаното все още не е обсъдено и не е прието от коалиционните партньори. Или път опитът на Асен Василев да прескочи не само Парламента, а и коалиционното споразумение за начина, по който страната да приеме еврото", пише Слави Трифонов.

"За проблема със Северна Македония е направо ненужно да ви говоря. Защото всички разбраха за нерегламентираните опити на Кирил Петков и съветниците му да заобиколят националния интерес. Къде останаха обещанията, че всеки ден ще осветлява по една далавера на ГЕРБ? Къде са онези открити осем милиарда крадени пари? Къде е премахването на модела “ГЕРБ”, при положение че в кабинета има кадри на ГЕРБ като министри? Защо казвам всичко това? Казвам го като предупреждение. Надявам се да са ме разбрали", завършва той.