Лорер за думите на Слави Трифонов: Звучи ми като мрън - мрън

Политика

17-05-2022, 11:03

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Министърът на иновациите и растежа отговори на критиките на лидера на ИТН

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер отговори на критиките на Слави Трифонов, който написа вчера във Фейсбук, че "Продължаваме Промяната" не се допитват до коалиционните си партньори и правят каквото си искат, като много често това не е добро за страната.

В "Денят започва" по БНТ Лорер отвърна с думите: "Звучи ми като мрън-мрън". На въпрос за какво предупреждава Трифонов, министърът посочи - "драма".

"Не виждам как отговорен български политик в момента може да разчита на политическа драма, за да остави България в лицето на една външна агресия. Единственото, за което се притеснявам е Българиq, която може да бъде оставена без правителство при наличието на война до нейните граници. Това е безотговорно политическо поведение, безотговорно политическо говорене", каза още Даниел Лорер.

"Няма как да се омаловажи постижението на българското правителство, което в една кризисна ситуация, специално за енергетиката, защото това е оплакването, ние постигнахме невероятен прогрес - от 100% зависими от руския газ, ние вероятно ще сме на нула % съвсем скоро. Никой не спира коалиционните партньори да намират добри сделки за газ, подобно на тази, която премиерът, лично приет в Белия дом от Камала Харис, успя да договори", каза министърът.

Заяви също, че в Министерски съвет имат много добра комуникация между министрите, но навън партиите развиват този диалог не в най-добрите посоки.

"Изключително важно е тази коалиция да продължи напред, тъй като тя е единствената възможна за България", заключи Лорер.