Изпитната комбинация за държавния зрелостен изпит по български език и литература ще бъде генерирана утре сутринта

Общество

17-05-2022, 11:12

Снимка:

МОН

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

В Министерството на образованието и науката (МОН) в 5:30 часа утре ще бъде генерирана изпитната комбинация за държавния зрелостен изпит по български език и литература. Това съобщи пресцентърът на МОН, цитиран от БТА.

Изпитът в 12-и клас започва в 8:30 часа и на него се очаква да се явят над 46 000 зрелостници в цялата страна. В столицата държавният зрелостен изпит по български език и литература ще се състои в 88 училища. Очаква се да се явят повече от 9200 зрелостници. Квесторите, консултантите и педагогическите специалисти, ангажирани с провеждането на матурата, са над 2500. Всички участници в държавния зрелостен изпит трябва да заемат местата си в училищата до 8:00 часа.

Градският транспорт в София да работи нормално поне до 8:30 часа на 18 май т.г. заради провеждането на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература - за това помоли вчера министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в официално писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова. В него той я призова да вземе предвид матурата, когато издава разрешение за протеста на превозвачите в София.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"