Балабанов с критики към Петков: Не може така да се изхвърляме за цената на газа от САЩ

Политика

21-05-2022, 09:40

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Потвърждават се подозренията, че премиерът е поел ангажимент за РСМ, каза още депутатът

Станислав Балабанов от ИТН отправи остри критики към премиера Кирил Петков за газа и посещението на делегацията ни в САЩ.

"Не може да обявяваш категорично и да си сигурен за цената на втечнения газ от САЩ и че той ще е по-евтин от този на „Газпром", заяви пред bTV Балабанов. Според него ако нещо не е написано и не е видяно черно на бяло, "не може да се говори в национален ефир с такава сигурност".

"Ако нещо в Америка струва 2 лв. и трябва да го прекараш през океана, за да дойде в България, след което да го преработиш, за да стигне до крайния потребител - логично е тази цена да се промени, така че не трябва да се говори предварително. Много обнадеждаващо хвърлена беше тезата, че газът, който идва от Америка, със сигурност ще е по-евтин от този на "Газпром". Няма финална експертиза по темата и не може така да се изхвърляме“, добави Балабанов.

Според него и антикризисните мерки са били плод на бързане и кризисен ПР, защото не са били обсъдени предварително с партньорите в коалицията. По думите му не от ПП не се вслушват в техните предложения и "правят каквото си искат".

По темата Северна Македония Балабанов коментира, че са се потвърдили подозренията на неговата партия за ангажименти на България спрямо РСМ.

ИТН виждат подозрение заради поисканият Консултативния съвет за национална сигурност от Кирил Петков.  Според него няма никакъв смисъл от свикване на КСНС, защото на предишното си заседание той е потвърдил българската позиция за Северна Македония и в нея няма промяна оттогава.

Балабанов повдигна и темата за решетките в НС и поясни, че според него отговорност за тяхното слагане трябва да се търси от председателя на парламента.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен