Борисов: Управляващите говорят откровени лъжи, такава инфлация не е имало от 1997 г. (Видео)

Политика

21-05-2022, 12:14

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Управляващите са поели ангажименти за РСМ, които не могат да изпълнят и се чудят как да се скрият зад Радев", заяви лидерът на ГЕРБ

"Тези са не само неопитни хора. Те са лоши хора. Но народът почва да го разбира." Това заяви Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в Шумен.

"Управляващите говорят откровени лъжи. От едната страна е Кирил Петков, който казва, че подкрепят бизнеса с 4,1 милиарда, от другата страна е отговорът на министъра на енергетиката, че е 1,1 милиарда. Три милиарда лъжа! Сега за пореден път искат да излъжат българските пенсионери, защото твърдят, че ще вдигнат пенсиите с 20%, а това не е вярно. Добавката от 50 лв. се дава още от времето на ГЕРБ, а другите 6% са планирани и договорени от преди това. Реално те добавят 4%, които се опитват да ги представят като 20", заяви Борисов.

"Те са много добри във взимането на заеми. Взимат по половин милиард на седмица без обяснения. Не вярвайте на Кирил Петков, че пенсиите ще се плащат с парите от спрени кражби. Такива не е имало. Пенсиите ще се плащат със заеми", добави лидерът на ГЕРБ.Ю

"Управляващите се страхуват панически. Тази седмица парламентът дори осъмна с железни решетки. Страх ги е от хората. Страх ги е от нас, че можем да ги пометем истински", каза бившият премиер.

"С всеки изминал ден виждаме как държавата започва да прилича на пробито корито. Правителство, в което участва БСП, не може да е прозападно", отбеляза Бойко Борисов.

По думите му управляващите не се справят с ценовата криза и мерките на кабинета са капан за следващите години!

"С всяка мярка на правителството се увеличава инфлацията. Такава инфлация не е имало от 1997 г. В нашите три правителства винаги сме я удържали между 0% и 3%. Дори сега да махнат ДДС, цената на хляба няма да се промени, защото суровините за производството на пшеницата поскъпнаха многокатно. Ще обеднеем жестоко", заяви Борисов.

"Защо смениха шефа на КЕВР? За да не знаете с колко скача токът. Попитахме КЕВР на извънредно заседание на енергийната комисия дали е вярно, че ЕРП-тата искат 200% увеличение. Не казват! Предложихме да гласуваме КЕВР да ни предоставят тази информация. Управляващите гласуваха „против“ това хората да разберат с колко ще скочи тока. За три секунди продадоха газа и засекретиха кои са фирмите. И последва "мълчанието на агнетата" - никой не попита кои са тези фирми?", попита лидерът на ГЕРБ.

"Намираме се в Шумен - житницата на България. Какво стана със зърното? Къде са тези милиард и 200 милиона? Ако беше истина, че на година сме крали 8-10 млрд., за година трябваше да са спестили за магистралите. А те са взели 9 млрд. заеми. От началото на годината досега 2 млрд.", посочи още бившият министър-председател.

Вижте повече от видеото: