Софийска районна прокуратура обвини и задържа мъж за измама, свързана с кремация

Крими

25-05-2022, 14:47

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Близките на починали плащали по 1000 лв. за услугата

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 50-годишен мъж за измама, свързана с кремация. Toва съобщават от пресцентъра на ведомството

"За времето от 09.01.2022 г. до 10.01.2022 г. с цел да набави за себе си имотна облага обвиняемият Г.Е. възбудил и поддържал у Й.Б. и М.Б. заблуждение, че трупът на баща им ще бъде кремиран, но кремация не била извършена, а трупът на Я.В. бил заровен в землището до гробищен парк на с. Клисура. С тези си действия обвиняемият причинил имотна вреда на Й.Б. и М.Б. в размер на 1000 лева, който те платили за кремация на баща им", посочват от пртокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.

Г.Е. е осъждан. Предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои утре, 26.05.2022 г. , да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Е.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Софийска градска прокуратура. Разследването по случая продължава.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен