Прокуратурата: Убийството на Алена Щерк е извършено по особено жесток начин (Видео)

Крими

30-05-2022, 17:14

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Разследването по случая продължава

Във връзка с разследването по делото, което първоначално бе образувано за отвличане на 47-годишната Алена Щерк, Софийска градска прокуратура (СГП) информира следното:

На 29.05.2022 г. е намерен трупът на А.Щ., като след извършени действия по разследването се установи, че са налице множество следи от удари в областта на главата на жертвата, в резултат на които ѝ е била причинена тежка черепно-мозъчна травма, довела до смъртта ѝ. Поради това С.М., италиански гражданин, роден в Коста Рика, е привлечен за убийство на А.Щ., извършено по особено жесток начин, квалифицирано по чл. 116, ал. 1, т. 6, вр. чл. 115 от НК.

Първоначално обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност на 28.05.2022 г. за отвличане на А.Щ, като СГП постанови същият да бъде и задържан за срок до 72 часа и му наложи забрана за напускане на пределите на страната. Незабавно СГП издаде и Европейска заповед за арест, която изпрати на компетентните съдебни власти в Република Италия. Въз основа на същата той е бил задържан на територията на Италия на 29.05.2022 г. След привличане на обвиняемия за убийство, СГП издаде нова Европейска заповед за арест съобразно новите обстоятелства.

Досъдебното производство е започнато на 28.05.2022 г. в условията на неотложност, с първо действие претърсване и изземване от Столична дирекция на вътрешните работи, и се води под ръководството и надзора на СГП.   

Разследването по случая продължава.