Порошенко благодари на ГЕРБ и Бойко Борисов за подкрепата за Украйна (Видео)

Политика

31-05-2022, 16:08

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна днес с бившия украински президент Петро Порошенко в рамките на срещата на върха на Европейската народна партия в Ротердам. Там Порошенко ще издигне глас за членството на Украйна в ЕС.

Бившият украински президент изрази своята благодарност към ГЕРБ и лично към Борисов, който съдействал за доставянето на каски за Украйна.

"И то без да шумим, без да парадираме. Преведохме, дадохме парите, купиха, една дума не сме казали", добави Борисов.

Порошенко сподели, че вече е oтправил покана Борисов да посети Киев. "И на следващия ден след поканата ме арестуваха. Защото се правят на прозападни, но иначе са комунисти в истинския смисъл на думата", обясни лидерът на ГЕРБ.

"Бойко, разчитам на теб. Европейската солидарност разчита на ГЕРБ, а Украйна разчита на България. В тази ситуация Украйна ще спечели със сигурност", посочи Порошенко, след като Борисов отбеляза, че управляващите не посмяха да гласуват предоставянето на истинска военна помощ за Украйна. "Ще ви подкрепим на конгреса", завърши лидерът на ГЕРБ.

Борисов изрази пълната си подкрепа към Украйна и заяви, че ГЕРБ са внесли проектозакон, за да може да се отпусне военна помощ, но управляващите не са го приели.