Борисов посети църквата "Рождество Богородично" във Велико Търново за Петдесетница

Общество

12-06-2022, 11:08

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Бойко Борисов посети църквата "Рождество Богородично" във Велико Търново по повод Петдесетница. Бившият премиер, заедно с част от актива на партията, влязоха да запалят по свещичка по повод големия християнски празник.

"Неслучайно се обръщам към вас с "г-н премиер". Вие представлявате най-голямата партия, която е опора за обществото.", заяви Великотърновският Митрополит Григорий. "Вашето идване е изпълнено с радост, при вас всичко има своята основа, за разлика от другите политици. Радвам се, че на днешния ден, Петдесетница, Вашето посещение ни стана утеха. Надявам се скоро да имаме и колеж, защото сам казахте, че без образование сме за никъде", обърна се владиката към лидера на ГЕРБ и благодари за отпуснатите средства за ремонт.

"Когато в цял свят храмовете затвориха заради пандемията, у нас църквите и манастирите светеха", благодари на правителството на ГЕРБ Великотърновският митрополит.

Бойко Борисов разгледа и Старата митрополия, която сега се ремонтира за обучение и игри на деца. Кабинетът отпусна 2 млн.лв. средства за ремонта. "Трябва да отидете да покажете на Асен Василев как от стотинка две правите, те от две една правят!", отбеляза владиката

Той се оплака и от скъпия ток: "Светият синод бе на среща с правителството, помолихме да не сме на индустриален ток, но... Един малък манастир има по 3200 лв. ток."

"Не ги разбирам днешните управници - не може да приравниш църква или джамия с предприятие, което печели. На първия ден, в който си тръгнат, ще ви освободя от индустриалния ток", категоричен бе Борисов. СПо думите му само с едно постановление можело да се реши проблемът.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен