Бизнесът: Кирил Петков да каже дали има дългосрочен договор за газ

Портфейл

13-06-2022, 13:35

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Асоциация на организациите на българските работодатели пусна официално писмо до премиера

Бизнесът и обществото все още не са информирани дали има подписани споразумения за дългосрочна доставка на природен газ от алтернативни на „Газпром“ доставчици. Това се казва в писмо на Добри Митрев, председател на УС на БСК и на АОБР, до премиера Кирил Петков.

Eто какво гласи писмото:

След спирането на доставките на природен газ за Република България от страна на Руската федерация бяха осигурени алтернативни доставки. Значителна част от тях е благодарение на танкери с втечнен природен газ.

Правителството обяви, че „Булгаргаз“ ЕАД е закупил два танкера, които са достатъчни да задоволят търсенето в страната до края на юни 2022 г. От правителството беше дадена и информация, че се търси дългосрочно решение за гарантиране на доставките.

Понастоящем, обаче, бизнесът и обществото все още не са информирани дали има подписани споразумения за дългосрочна доставка на природен газ от алтернативни на „Газпром“ доставчици.

Призоваваме правителството да обяви на какъв етап са евентуални преговори за доставка на природен газ, защото е изключително важно да се знае дали те са гарантирани не само за юли 2022 г., но и в дългосрочен порядък.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"