Швейцарското въздушно пространство "е затворено до второ нареждане", съобщи службата за въздушен контрол

Свят

15-06-2022, 09:49

Снимка:

Pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Швейцарското въздушно пространство "е затворено до второ нареждане" поради повреда в електрониката, съобщи днес в комюнике службата за въздушен контрол "Скайгайд", цитирана от Франс прес. Това предаде БТА.

"В първите часове на деня се случи повреда при "Скайгайд", швейцарската служба за контрол на въздушния трафик, поради което въздушното пространство бе затворено за движение по съображения за сигурност", се посочва в комюникето.

Дружеството не даде никакви обяснения за причините, довели до повредата. Уточни само, че въздушното пространство се затваря "до второ нареждане", и подчерта, че компанията "съжалява за този инцидент и за последиците от него за своите клиенти, партньори и пътници по летищата в Женева и Цюрих и работи неуморно, търсейки решение".

Международното летище Коантрен в Женева заяви в Туитър, че "всички излитащи и кацащи полети на Женевското летище са спрени до 11.00 ч." (09.00 по Гринуич).

Говорителка на летището в Цюрих, друг голям въздушен хъб на алпийската страна, посочи, че въпреки повредата летището остава отворено.

Според агенция Ей Ти Ес Кийстоун редица международни полети до Швейцария са отклонени по-специално към Милано, Северна Италия.