Ива Митева: Натискът върху колегите е огромен, ДАНС проверява мен и Любомир Каримански

Политика

17-06-2022, 14:20

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Обидно е, грозно е, недостойно е", коментира тя в кулоарите на парламента

"Обидно е, грозно е, недостойно е. И аз искам да попитам коя е мафията? Ако ние бяхме мафията, защо излязохме от властта, защо излязохме от коалицията? Защо коалицията не ни изгони, а чакаше ние да си тръгнем? Каква е тази мафия, която сама си тръгва?”, попита Ива Митева в кулоарите на парламента.

Тя заяви, че продължава да има натиск от премиера Кирил Петков върху депутати от ИТН да напуснат партията.

"Преди малко един от нашите колеги показа SMS-и, които премиерът е пращал в пленарна зала вчера. Натискът върху колегите е огромен. Затова беше настояването за по-бързо гледане на вота на недоверие, защото натискът върху колегите е неистов. Действат ни върху психиката. Включително разбрах, че са пускани проверки срещу мен, срещу господин Каримански, да ни ровят в ДАНС, да търсят неща срещу нас. Явно търсят неща, с които да държат хората. Срещу мен няма какво да намерят. Обидно е, грозно е, недостойно е", добави тя.

Тя заяви, че отказва да бъде номинирана за председател на парламента.

"Има заместник-председател, който поема председателките функции, няма нищо страшно в това. Няма нужда обстановката да бъде толкова натегната и всичко да се прави на инат. Никога не сме го правили на инат, няма да го направим и сега“, добави Митева.

Тя изрази надежда Кирил Симеонов да не напуска парламентарната група.

"Кирил Симеонов е мой приятел. Аз вярвам в него и смятам, че той ще остане в нашата парламентарна група".