Борисов: Кражбите и корупцията в момента са в небивали размери (Видео)

Политика

18-06-2022, 09:57

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Омразата, която насаждат сред хората и партиите, най-накрая ще убият политическия елит", заяви лидерът на ГЕРБ

"Омразата, която насаждат сред хората и партиите, най-накрая ще убият политическия елит. Кирил Петков изговори 12 неистини в снощното си интервю. Това е контрапродуктивно за България", заяви Бойко Борисов по време на лятната академия "Жени ГЕРБ", която се провежда в Албена.

Лидерът на ГЕРБ  обяви, че ще търси разговори с други политически сили за бъдещо управление на държавата. Преговорите ще са базирани на конкретни принципи.

"И в най-тежки времена лидерите на партиите по време на войните са развявали бели знамена, за да се съберат и да потърсят мир - заради децата и майките. Петков каза, че няма да преговаря с ГЕРБ, Възраждане, ДПС и ИТН. Ами ти с другите две падаш и оставаш в същото положение, както беше ГЕРБ - най-голям си, но малките искат да си играят с друг. Накрая може да останем с Кирил Петков опозиция - двете най-големи партии и да оставим малките да си управляват." коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи като съюзник всяка партия, която отстоява и работи за влизането на България в еврозоната, приемането на еврото, разширяването на Западните Балкани, пълното диференциране на доставките на газ, етническата толерантност, осъждането на руската агресия, членството в НАТО, спазването на Маастрихтските критерии относно бюджета- Борисов, посочи, че винаги правителствата на ГЕРБ са били в излишък.

По думите му Кирил Петков е подвел евроатлантическите ни партньори, демонстрирайки сила относно Република Северна Македония, а днес отново е блокирал процеса като е хвърлил темата на парламента.

"Виждате ли подлостта - той се опитва да договори нещо, но после да каже, че парламента го е решил. И да ходи в Брюксел да се хвали какво е направил. Петков показа, че не може да направи нищо за Северна Македония и Албания. Те счупиха държавата и сега, ако ние продължим в техния дух, ще дочупим нещата. И нашите деца къде ще живеят? Те ще си тръгнат, а нашите деца?", заяви той.

"Няма как ние да преработваме руски нефт. На бензиностанциите да купувате гориво по 3,50 лв. Да се реализират 300 млн. лв. печалба. Тази коалиция безпринципно се разпадна. Когато Слави Трифонов говореше - ИТН срещу ГЕРБ, те бяха любимците. Ние не искаме да плащаме газ, четири път по-скъп. А и не отговарят какво става с танкера. Сложили си една маска "Борци срещу корупцията". Било продоволствена криза. Ако беше ГЕРБ в управлението нямаше да им позволя да вдигнат цената на тока. Защото и миньорите, и АЕЦ-а са български", категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Борисов призова да се прояви малко разум, защото Румен Радев, който инсталира Петков и Василев, ще продължи да хвърля вината за всичко на парламента.

„Почват да не ме харесват, излизат 1000 души, протестират. Почват да не харесват Петков, излизат 1000, протестират. Абсурд, не може да изкарваме „елитите“ си да се бият помежду си в градинките. Споровете трябва да са в парламента, а не по улиците“, подчерта той.

Вижте повече във видеото: