Костадинов: Този кабинет трябва максимално бързо да бъде пратен в историята

Политика

22-06-2022, 08:51

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Според него в дебата по вота на недоверие във вторник е имало срамни моменти

"След вчерашния срамен дебат не сме размислили, още повече втвърдихме позицията си, че този кабинет трябва максимално бързо да бъде пратен в историята, за да може България да излезе от политическата криза, в която беше вкарана с неадекватните и престъпни действия на това правителство”. Това заяви пред NOVA  лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Според него в дебата по вота на недоверие във вторник е имало срамни моменти.

"Няма да коментирам откровените лъжи, които бяха казани от министър-председателя и от зам.-министър-председателя и министър на финансите. Министърът на финансите си позволи да използва нецензурен език, това е храмът на демокрацията. Това беше последният пирон в ковчега на това правителство. Когато един човек се чувства безсилен, той прибягва до цинизми и насилие. Това вчера беше езиково насилие над демокрацията”, каза Костадинов.

"Смятам, че е крайно време да се сложи край на тази политическа агония. Да отидем на избори и българският народ да се произнесе”, заяви Костадинов.  

"Това ли е целта на управляващите? Да отвратят хората и утре да не отидат да гласуват? Да гласуват само 30%? Това ли е целта на управляващите?”, попита Костадинов.

Той не каза дали от „Възраждане” имат кандидатура за председател на НС. „Нашият план е да мине вота на недоверие. Не може да слагаш каруцата пред коня”, каза Костадинов. За избора на председател на НС имало 14-дневен срок.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен