Транспортният бранш ще се включи в гражданския протест срещу цените на горивата

Общество

22-06-2022, 08:56

Снимка:

Nova News, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Днес очакваме най-вредният министър на транспорта да ни освободи от присъствието си", заяви Йордан Арабаджиев

"Днес очакваме най-вредният министър на транспорта да ни освободи от присъствието си. Ако остане този министър на транспорта, се очаква да има нови блокади на пътища.” Това каза Йордан Арабаджиев, изп. директор на Съюза на международните превозвачи коментира в предаването "Твоят ден" на NOVA NEWS.

"Днес Обединеният транспортен бранш ще подкрепи Националния граждански протест срещу високите цени на горивата. Не се очакват блокади, ще участваме с хора в София, където е протестът. Ще бъдем там, за да изразим нашите очаквания", каза Арабаджиев.

В разпространено становище до медиите като за протеста мотив беше посочено, че българските граждани ежедневно плащат все по-високи цени, докато всички страни-членки от Европейския съюз взимат адекватни мерки за подкрепа на гражданите и бизнеса в екстремната ситуация.

"Когато започнахме да говорим за горивата, цената беше 2,50. Досега е над 40% скок на цените. Над 15-20% се увеличи транспортната услуга заради горивата, оттам това се отрази на цената на продуктите,” посочи Арабаджиев.

По думите му всички фирми са притиснати, някои вече са прекратили дейността си.

От бранша заявиха още, че няма реални изпълнения на исканията им, поставени пред изпълнителната власт преди повече от два месеца.

Арабаджиев призна, че ще използва народна поговорка, за да каже как вървят разговорите с властта. „До кривата круша стигнахме. Нашите прогнози се сбъдват, цените на горивата растат главоломно. Мерките от правителството са 0.”Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"