Тошко Йорданов: Петков трябва да научи, че депутатите не са проститутки, които да пазаруваш

Политика

22-06-2022, 22:16

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Ако има други, които се усещат по този начин, да си купува и тях", заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“

"Кирил Петков трябва да научи нещо много простичко – парламентът има представители на политически сили, преговори се водят с политически сили не с всеки един депутат по отделно, защото те не са проститутки да ходиш да си ги пазаруваш от Околовръстното, което прави той. Kупи си шест. Ако има други, които се усещат по този начин, да си купува и тях", заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в кулоарите на Народното събрание, след като вотът на недоверие срещу правителството бе успешен.

"Това не е политическо поведение. Кирил Петков не знам къде е израснал, в коя конституция се е клел, определено българската Конституция я смята за парцал, с който си подпира леглото да не му се клати. Да се научи на политика, така че, когато вземат първия мандат, тъй като са най-голямата политическа сила все още и ако изпратят покани да разговарят с политическите сили, вероятно ще разговаряме. От начина, по който разговарят, може би ще последва нещо, под каквато и форма да е то", добави той.

"Ние бяхме прогонени от тази коалиция заради неспазването на коалиционното споразумение. Кой, каквото иска да се упражнява, знам какви глупости ще говорят за ГЕРБ и ДПС. Ние предупреждавахме от сигурно четири месеца, че по темата за Северна Македония вървят по въже, което му късат конците един по един, за арогантно поведение, за неколегиалност, в крайна сметка ни прогониха", заяви още той.

"Интересно ми е, ако в парламента влезе т.нар. френско предложение и бъде прието с гласовете на ПП, ДБ, ГЕРБ и що не и ДПС, тези дето зяха за коалиции какво ще направят, ще се самобичуват ли, самонаплюят ли, самосбият ли. Да им припомням ли как за зеления сертификат гласуваха заедно ГЕРБ с ПП, как ДПС услужливо излязоха от залата, за да може Пролет Велкова да стане член на СЕМ, при положение че държи речи в защита на педофили", добави Йорданов.