Тошко Йорданов: Срещу нас винаги има много нападки, ние сме противници на всички

Политика

23-06-2022, 09:56

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Йорданов критикува "Демократична България", които са развявали знамена заедно с Корнелия Нинова пред парламента

Тук не сме да си правим удоволствие един на друг, това е политическа позиция, която сме заели. Откакто сме в този парламент, единственото, което правим е да изпълняваме това, което сме казали. В този случай, за Македония, ние го обявихме в началото, а последните 4 месеца го казвахме почти всеки ден. Изпълняваме това, което казваме, независимо какво мислят останалите. Това заяви пред журналисти Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

По думите му Кирил Петков лъже постоянно.

Тошко Йорданов отговори на премиера, че едва ли при нови избори от "Продължаваме промяната" в НС ще влязат толкова депутати. "Кой ще е този от тях, който ще се махне от листите, за да набутат шестима предатели?", попита Йорданов по повод отцепилите се от парламентарната група на ИТН.

"Ако бъдем брутално откровени срещу нас, независимо дали сме били тв предаване или политическа партия, винаги има много нападки, отвсякъде. Ние реално сме противници на всички, включително на ДПС, ГЕРБ и "Възраждане". Така сме били и преди. Само да ви напомня, че зад гърба на г-н Трифонов има свален един Жан Виденов, един Иван Костов, един Бойко Борисов, в момента един свален Кирил Петков, но винаги сме отстоявали това, в което сме вярвали и в крайна сметка, се оказваме прави", заяви Йорданов.

По думите му от "Продължаваме промяната" гледат на депутатите като труженички от "Околовръстното", с намерението си да преговарят с всеки отделен депутат от ИТН, а не с политическото ръководство.

Йорданов критикува и "Демократична България", които са развявали знамена заедно с Корнелия Нинова пред парламента.

"Викаха ни защо сте в коалиция с БСП? Я го задайте този въпрос на ДБ-тата, които размахваха заедно знамена до Корнелия Нинова. До това дъно не сме стигнали. Преди години Станишев и Местан се гушкаха и целуваха на един митинг, сега гледаме Корнелия и ДБ-тата. Уникална ситуация. Нас не сте ни видяли да прегръщаме никой от тях, надявам се", каза още Йорданов