Превозвачите: Не можем да издържим без подкрепа на държавата, а държава няма

Политика

27-06-2022, 10:20

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

По думите на Магдалена Милтенова отношението на правителството към транспортния бранш е арогантно и некомпетентно

"Това, което направихме е, че алармирахме обществото, че предстои увеличение на цените на превозите, ако правителството не предприеме антикризисни мерки", каза пред БНТ Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

По думите ѝ отношението на правителството към транспортния бранш е арогантно и некомпетентно.

"Защото никой не осъзнава, че това, което се случва – увеличението на цената на тол таксите и горивата, тази сметка ще плати българският потребител. Тази сметка няма да плати само превозвачът, ще я платим всички ние през увеличението на цената на билета и през увеличението на цената на стоките и храните", коментира Милтенова.

"Преди вота на недоверие беше гласувано увеличението на тол системата, нейния обхват и нейната цена. Ние видяхме как правителството подкрепи една корупционна схема, предложена от МРРБ. От месеци алармираме, че парите от тол таксите се крадат, отказаха да направят одит на тол системата и виждаме поредния корупционен скандал, който се заформя. Българският народ продължава да обеднява, защото факт ще бъде увеличението на всички стоки и услуги", каза още Милтенова.

"Цената се формира не само от тол таксите, тя се формира и от цената на горивата. Ние не можем да издържим без подкрепа на държавата, а държава няма", е мнението ѝ.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен