ИТН към президента: Разсекретете стенограмата на КСНС за РСМ от януари

Политика

28-06-2022, 09:35

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Тошко Йорданов от "Има такъв народ" помоли президента Румен Радев да разсекрети стенограмата от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност от 10 януари, когато беше обсъждана темата Северна Македония.

Той направи това на консултациите при държавния глава за съставяне на ново правителство. При държавния глава, като представители на партията на Слави Трифонов, отидоха още Станислав Балабанов и Ива Митева.

Президентът във встъпителните си думи благодари на ИТН за последователната политика по отношение на Северна Македония.

"Благодаря за оценката, че сме последователни, защото в политиката днес всеки се върти оттам, откъдето духа вятъра. Ще ползвам малко нагло ситуацията да Ви помоля да разсекретите онзи КСНС, за да се види кой лъже. Лицемерието и лъжата са начин на общуване, затова е важно българите да знаят кой лъже. На КСНС не се каза нищо важно, но покрай него се изказаха много лъжи", заяви Йорданов, цитиран от bTV.

"Добре е да се знае истината, но аз държа всеки един човек в този съвет да може да изкаже свободно своето мнение. Досега съм разсекретил стенограми за КТБ едва след като изпратих искане до всеки да каже дали е съгласен. Не искам да се компрометира свободата на изразяване при следващите КСНС. Големият грях по отношение на българската политическа класа е, че забравиха македонските българи”, отговори Радев.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен