Даниел Митов: Правителството се провали под тежестта на собствените си грешки и провали

Политика

28-06-2022, 09:41

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Според него няма да бъде съставено правителство в рамките на този парламент

Едва ли ще бъде съставено правителство в рамките на този парламент. Отново ще си отидем на избори. Това каза в студиото на "Денят започва" по БНТ Даниел Митов, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Според него причината е, че правителството се е провалило под тежестта на собствените си грешки и провали.

"Това го свали. Неспособността да се справят с инфлацията и растящите цени, неспособността да се справят с геополитическата ситуация. В един момент дори се стигна дотам опозицията в парламента да им решава проблемите със Северна Македония. Бойко Борисов лично лидира този процес, за да може да се излезе от тази ситуация", каза той.

Според него понякога правилното решение е да се стигне до избори, а ПП са изконсумирали доверието, което им е било дадено през последните 6 месеца.

Митов изрази резерви от последното пряко телефонно изследване на "Галъп", според което половината българи не искат да има нови избори. Според Митов доверието на хората у "Продължаваме промяната" е спаднало поне два пъти. Заяви, че ПП е трябвало да разберат, че се управлява чрез мнозинства и не чрез затваряне в категории: "ние сме добри, те са лоши, ние сме почтени - те не".

Митов заяви, че ГЕРБ винаги са готови за избори.

Прогнозира, че при нови избори тежестта на партиите в парламента ще е различна и някои партии вече може да ги няма.

Даниел Митов е категоричен, че Бойко Борисов няма да се оттегли от ГЕРБ.

"Бойко Борисов от никъде няма да се оттегли. Никой не може да казва на ГЕРБ кой да ѝ е лидер и да поставя такива условия. Това е политическа партия, ние си избираме лидер, имаме ясна позиция по въпроса. Бойко Борисов много пъти вече е заявявал от къде се е оттеглил и от къде няма да се оттегли. Това не подлежи на какъвто и да било въпрос. Няма да се оттегли от ГЕРБ - трябва да се затвори тази тема", каза Митов.