В "12 без 5": Нинова слага верни хора в ДКК, НК "Индустриални зони" и БАЕЗ

Политика

28-06-2022, 13:24

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това съобщи бившият шеф на "Кинтекс" Александър Михайлов

Вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова се опитва да смени шефовете на основни компании от ресорното ѝ ведомство. Това са Държавната консолидационна компания (ДКК), Национална компания “Индустриални зони” и Българска агенция за експортно застраховане (БАЕЗ). Разкритието направи отстраненият по нейна заповед бивш шеф на военния търговец "Кинтекс" Александър Михайлов.

"Най-скандални са сроковете. Конкурсите за нови шефове на компаниите, които управляват стотици милиони са открити на 27 юни със срок за подаване на документи: 3 дни!", сигнализира той в публикация във фейсбук.

Михайлов е приложил и обявите за конкурсите.

Ето какво написа бившият директор на "Кинтекс":

Поредни безобразия в Министерството на икономиката и индустрията

Държавната консолидационна компания, Национална компания „Индустриални зони“ и Българска агенция за експортно застраховане спешно си търсят нови шефове. Явно трите мега фирми са се усладили на Корнелия Нинова и сега „в 12 без 5“ тя слага там нейни верни хора.

Най-скандални са сроковете. Конкурсите за нови шефове на компаниите, които управляват стотици милиони са открити на 27 юни със срок за подаване на документи: 3 дни

Както се казваше едно време - всичко се прави в полза на човека, а дори се знае и кой е човекът!

Затова явно Нинова не се явява и на консултациите при президента - трябва й време, за да окопае навсякъде свои верни партийни другари.

И такива хора ни говорят за морал. Срам!Снимка на Деня

Щрихи от Плевен