Петков за изгонените руските дипломати: Решението не е мое

Политика

29-06-2022, 20:37

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това заяви премиерът в оставка

Решението, което се случи във вчерашния ден, не е мое. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на парламента преди началото на закритото изслушване във връзка с експулсирането на 70 руски дипломати и служители от страната, предаде БТА.

Той каза, че има три доклада на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), на база на които е взето решението. Петков посочи още, че е имало междуведомствен доклад от Министерството на външните работи и решение на Съвета по сигурността.

Премиерът в оставка изброи, че на Съвета по сигурността на 9 юни тази година са присъствали министърът на вътрешните работи, министърът на отбраната, министърът на външните работи, заместник-министърът на финансите, министърът на електронното управление, началникът на отбраната, главният секретар на Министерство на вътрешните работи, председателят на ДАНС, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“, директорът на Служба „Военно разузнаване“, началникът на Национална служба за охрана, секретарят на Съвета по сигурност и представител на президентската институция. 

"Беше, според мен, може би, неразбиране как това се случи. Тези доклади датират, като се започне от май, юни, имаме отделни информации още през март", коментира още премиерът в оставка.

Петков каза, че пред депутатите ще представи цялата хронология.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен