Делян Добрев: Някой прикрива истината за горивата (Видео)

Политика

30-06-2022, 08:53

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Проведе се протестен флашмоб на една от столичните бензиностанции

Проведе се протестен флашмоб на една от столичните бензиностанции, организиран от депутати от ГЕРБ и представители на младежката организация на партията. Темата е високите цени на горивата.

"Някой прикрива истината за горивата. Вече 4 месеца нито правителството, нито парламентът се интересуват от темата за високите цени на горивата. От един месец искаме да се създаде временна комисия. Вчера искахме да се извика шефът на ДАНС, за да разберем къде отива този лев. Докато протестираме в последния един месец в парламента, разликата вече стана 1,20 лв. Горивото наближава 4 лева", заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, цитиран от БНТ.

Той припомни, че при цена от 3 лв. управляващите залъгвали хората с едни 25 стотинки, но оттогава цената на бензина е скочила на 4 лв. Добрев подчерта, че разходите за производството на горивото не са се променили и попита защо горивата продължават да растат и кой има интерес от това?

Депутатът допълни, че това, което може да се направи, е помощта за горивата да не е 25 ст.

"Нека да е 1 лев, но да е за тези, които имат нужда. Безпредметно е да се подпомагат хората, които по три пъти седмично ходят до морето", заяви Делян Добрев.

Той предложи, ако купуваме руски петрол, да му бъде сложено мито, защото тогава парите ще влизат в бюджета и ще се връщат на хората.

По думите на Георг Георгиев от младежката организация на ГЕРБ е крайно време държавата да влезе във функциите си, "защото ако не се вижда понижаване на цените, то тогава говорим за краденето на въпросния вече над 1 лев всеки ден от нашите джобове".