Борисов: Подкрепяме правителството за руските дипломати, въпреки аматьорските действия (Видео)

Политика

01-07-2022, 09:15

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

ГЕРБ подкрепя действията на кабинета спрямо руските дипломати, заяви на брифинг лидерът на партията Бойко Борисов.

Той заяви, че българското правителство не трябва да прави никаква крачка назад и има пълната подкрепа на ГЕРБ, защото "това би значело капитулация". "Би значело отказ от суверенитет, а ние не трябва да го правим. Войната в Украйна трябва да спре и дотогава, макар и с абсолютно аматьорски, дилетантски и непрофесионални действия, правителството трябва да бъде подкрепено. Ние щяхме да го направим по друг начин, без да скъсаме дипломатически отношения или без да се поставяме в тази ситуация. Но това е избрал народът и ние го подкрепяме", категоричен бе бившият премиер.

Той подчерта, че именно това е решението на българският народ, защото именно те са избрали промяната. "Призовавам ги да не връщат назад, да си свършат работата докрай, толкова са им възможностите", заяви още Борисов.

"Докато не свърши тази война всички действия на правителството, свързани с агресора Русия, ще бъдат подкрепяни", посочи той.

От ГЕРБ изразиха мнение, че има прекомерно присъствие не само на руски дипломати, но и на обслужващ персонал. Борисов обаче бе категоричен, че това е трябвало да се случи по друг начин.

"Външният министър и премиерът да слязат при вас, да го обявят като решение на база доклад на службите, ако има такива. И ако няма, да поемат политическа отговорност. Да запознаят президента, да дойдат в парламента и ние щяхме да ги посрещнем на крака с аплодисменти“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че днес Скопие ще одобри френското предложение за падане на ветото за Република Северна Македония. Той благодари на депутатите за приетия вчера актуализиран бюджет, макар да е, по думите му, небалансиран и слаб. "Този бюджет обаче изисква много стабилна държава, за да го изпълни и българите трябва да сме много единни", допълни той.

Вижте повече във видеото: