Тошко Йорданов: На закритото заседание за руските дипломати Петков ни е гледал в очите и ни е лъгал

Политика

01-07-2022, 09:20

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Според него премиерът в оставка е извършил "второ национално предателство"

"На закритото заседание за руските дипломати премиерът ни е гледал в очите и ни е лъгал", заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ". Според него Кирил Петков е извършил "второ национално предателство" с решението да бъдат експулсирани 70 руски дипломати, което ще има дълготрайни последици за страната ни.

"Снощи имаше Председателски съвет. Оказа се, че на въпросите, които сме задали на закритото заседание - премиерът е стоял, гледал ни е в очите и ни е лъгал. Защото се оказа, че не е имало доклади от ДАНС. Премиерът Кирил Петков е наредил еднолично устно на ДАНС да му намерят 70 човека. Външно са се възпротивили. На писмени запитвания на външно Лена Бориславова е посочила. Принципът е аз познавам Пешо, ти познаваш Гошо, значи са шпиони. Защото го свалихме от власт - ние на 8-ми се изтеглихме, на 9-и той ги гони", коментира Йорданов, цитиран от БНТ.

Според него някой може да направи документа - стенограмата от заседанието, измама.

"Помислете си как този човек директно или индиректно ще ходи да взима мандата. Той взима емоционално, глупави и самовлюбени решения, които рефлектират върху всички нас във всеки един аспект", каза още Тошко Йорданов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен