Асен Василев е кандидатът за премиер на "Продължаваме Промяната"

Политика

01-07-2022, 11:59

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Той е човекът, с когото започнахме борбата рамо до рамо и с когото ще я завършим, заяви Петков

Асен Василев ще е предложението на "Продължаваме Промяната“ за премиер. Това обяви във видеоизявление министър-председателят в оставка Кирил Петков.

"Днес се намираме на исторически вододел. Има възможността да продължим промяната за законова държава, която просперира, където обществените средства се харчат за обществени нужди или има риска да се върнем назад към задкулисието, чуждите интереси", посочва в изявлението си Петков.

"Няма да допуснем България да поеме грешната посока. Няма да допуснем чужди дипломати да ни дават ултиматуми. Ние всички трябва да продължим напред", казва още той.

По думите му Законът за КПКОНПИ трябва да бъде променен и Бойко Рашков трябва да оглави антикорупционната комисия. Трябва и да се сложи механизъм за разследването на главния прокурор с независим съдия. Нужно е и да бъдат сменени всички регулатори, които имат изтекъл мандат, така че те да работят за българските граждани. Законът за обществените поръчки също трябва да бъде променен, така че обществените средства да се харчат прозрачно за нуждите на България.

Петков призова коалиционните партньори и всички независими депутати да се обединят в една обща коалиция под тази програма и тези задачи да бъдат свършени през следващите шест месеца.

Вижте цялото изявление на Кирил Петков: