Лавров за изгонените руски дипломати: Ще отговорим на нашите български колеги

Свят

04-07-2022, 15:54

Снимка:

youtube, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това е несамостоятелно решение на изпълняващия длъжността министър-председател, заяви външният министър на Русия

Руският външен министър Сергей Лавров каза днес, че в ситуацията с изгонването на руски дипломати от България Москва ще отговори по съответен начин, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

"Що се отнася до фактическото състояние на нещата на място, така да се каже, хората, които България незаконно експулсира, обяви за персона нон грата, те в голямата си част осигуряваха жизнеспособността на дипломатическата ни мисия. Сега след тази акция, напълно незаконна според оценката на Министерството на външните работи (на Русия), посолството не може да работи нормално. Естествено, ние ще отговорим съответно на нашите български колеги", заяви Лавров на пресконференция след среща с венецуелския външен министър Карлос Фария в Москва.

Според Лавров решението на София за изгонването на дипломатите е несамостоятелен ход на българския премиер в оставка Кирил Петков.

"По мое мнение коментарът тук е ясен. Това е несамостоятелно решение на изпълняващия длъжността министър-председател, който има напълно открита, недвусмислена проамериканска ориентация и е готов да изпълни всяко желание на своя суверен“, каза руският външен министър.