Ива Митева: Петков ми звъня, искаше да поговорим и да ми обясни някои неща

Политика

04-07-2022, 20:22

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Натискът върху депутати, търсенето на депутати и лъжата се възприемат като нормалност", недоумява тя

"Обидно е, когато се обръщат към парламентарните групи на „Демократична България“ и БСП и да ги поканят на разговори, а към нас да се обръщат към отделни народни представители“, коментира в "Лице в лице" по bTV Ива Митева от „Има такъв народ“.

"Натискът върху депутати, търсенето на депутати и лъжата се възприемат като нормалност. За разлика от говоренето на истината, последователността в действията, спазването на Конституцията и законите са признаци за нормалност. Не го разбирам", каза Митева.

Тя обясни, че и на самата нея са звънели през тези дни, но отклонила разговора.

"Звънна ми лично дори Кирил Петков. Вдигнах му и разговарях с него. Искат да се видим, да говорим, да ни обяснят някои неща. Казват, че трябва да вярваме, че те са промяната и са искрени в поведението, а че ние не сме на страната на истината. Аз не го вярвам. Когато се убедя, че това е така, съм заявила, че ще напусна парламентарната група и Народното събрание“, разказа Ива Митева.

Според нея е грозно и непочтено по този начин да се притискат и обработват депутатите.

"От колеги разбрах, че се използват семействата им. Че те се търсят някакви факти, с които да се уязвят. Не е красиво“, каза още Ива Митева.

Тя изрази надежда до последно "Има такъв народ" да останат единни.