От трима депутати от "Възраждане" е търсена подкрепа за новия кабинет, разкри Костадинов

Политика

05-07-2022, 14:45

Снимка:

"Възраждане"

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Петков му се обадил и на него, за да иска подкрепа за назначаването на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ

Трима народни представители от „Възраждане“ са били потърсени от представители на управляващите, които се опитват да намерят подкрепа в парламента за съставяне на ново правителство. Това обяви лидерът на партията и председател на парламентарната й група – Костадин Костадинов на пресконференция в пресклуба на БТА. Той беше категоричен, че депутатите на "Възраждане" ще влязат в пленарната зала, ако се стигне до гласуването на предложението за нов кабинет. Костадин Костадинов отказа да посочи кои са депутатите и какви предложение са получили, но уточни, че сигналите за такива контакти са започнали да пристигат вчера на обяд. 

"Очевидно е, че настоящият парламент не просто е достигнал дъното. Настоящият парламент се е превърнал в една сериозна организирана престъпна група, в която министър-председателят не се колебае и не се свени да говори публично, че ще търси 121 депутати, все едно депутатите са стока, която се продава в магазините", заяви Костадин Костадинов. По думите му тези хора са прескочили всякакви граници, но въпреки неистовите опити да се състави кабинет, такъв няма да има и се върви към предизборна кампания.

Костадин Костадинов съобщи още, че е имал телефонен разговор с премиера в оставка Кирил Петков, който му се обадил, за да иска подкрепа за назначаването на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. Петков заявил, че ако "Възраждане" подкрепи кандидатурата на Рашков, „Продължаваме промяната“ ще подкрепят Бойко Атанасов за заместник-председател на КПКОНПИ.  

Лидерът на "Възраждане" посочи няколко условия, при които биха подкрепили предложението за нов кабинет в рамките на този парламент. Те са прекратяване на договора за безплатни американски бази в България, в които, според него, не се знае какво има, референдум за членството на страната ни в НАТО, формиране на екип за предоговаряне на членството на България в ЕС, вдигане на антируските санкции и нормализиране на отношенията му двете страни и анулиране на решението за ветото над Северна Македония.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен