Над половин милион британски лири в хладилен агрегат на товарен автомобил откриха на Капитан Андреево

Крими

05-07-2022, 16:03

Снимка:

Агенция Митници

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Нов опит за пренасяне на голямо количество недекларирана валута предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщиха от пресцентъра.

На 04.07.2022 г., около 18.25 часа, на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация на път от Германия през България за Ирак. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в хладилния агрегат на полуремаркето, както и в арматурното табло в шофьорската кабина са открити полиетиленови пликове с банкноти в купюри от 5, 10, 20 и 50 британски лири. Общото количество на откритата недекларирана валута е 531 315 британски лири с левова равностойност 1 208 890 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково- Териториално отделение –Свиленград.  Водачът – Д.К на 36 години, турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и стойността е в особено големи размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.
Снимка на Деня

Щрихи от Плевен