Борисов от Нова Загора: Една дупка на АМ "Тракия" няма изкърпена, една мантинела няма сменена

Политика

05-07-2022, 16:05

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Няма привнесена инфлация, има привнесено правителство, коментира лидерът на ГЕРБ

При ГЕРБ нито токът, нито газът щяха да се вдигнат, нито щяхме да изпуснем инфлацията. Това заяви на пресконференция в Нова Загора Бойко Борисов. На частичните избори в неделя кандидатът на ГЕРБ Галя Захариева победи, а бившият премиер пристигна в града, за да я поздрави.

По думите му няма нито един фактор, който да вдигне инфлацията в България - имало "привнесено правителство".

"Сега те искат да купят цели парламентарни групи и депутати. Търсят депутати, които да се подчинят на принципите да не си слушат лидерите и избирателите, както и структурите - това няма никакво значение. А да подкрепите принципа Рашков на КПКОНПИ, това било съдебна реформа, 40% инфлация, да ви вземат още няколко милиарда от Плана и само за батерии за далавери, бензинът и нафтата да минат 4 лв, токйът да гони 700-800 лева... и който имал такива принципи и желания, трябвало да подкрепи Асен Василев и Кирил Петков", коментира Борисов.

"И момента пред очите на медиите се купуват и продават гласове, защото един депутат е носител на около 10-ина хиляди гласа и за него са гласували, защото отпред е бил Слави Трифонов, Борисов или Костадинов. Цели десетки хиляди гласове. И то купуването не е само с пари, олио, захар или банкети, а с обещаване на постове, министерски... Това също е корупция. Предай си партията и ще станеш министър, предай си избирателите - ще те направим шеф на ДАНС. Това се случва в момента пред очите ви. Кое е честното? Честното е лятото, като си дойдат хората от почивки, да се направи един избор и както ни подреди народът. Тогава тези депутати могат спокойно да се явят като независими и народът да ги избере, това е честно", отсече Борисов.

"Къщичка за птички няма построена. Една дупка на АМ "Тракия" няма изкърпена, една мантинела няма сменена. Една велоалея няма построена, една пешеходна пътека няма боядисана. Година и половина пълен застой, а ТИР след ТИР по магистралите. Това ще влезе в учебниците по строителство - как без да се поддържа една инфраструктура, тя все още удържа", каза Борисов.

Той допълни, че депутатите на ГЕРБ ще внесат утре предложение за смесено гласуване "с хартиени бюлетини и с машини, за да се вдигне избирателната активност. В момента партии с по 5% - 6% подкрепа преговарят за кабинет, което е гротескно", коментира Борисов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен