Издирват шофьора, причинил тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени

Крими

06-07-2022, 08:40

Снимка:

кадър NOVA

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Шофьорът, причинил тежката катастрофа на столичния бул. „Черни връх” е избягал и се издирва от органите на реда. Избягала от мястото на  инцидента е и неговата спътничка, каза началникът на Столичния КАТ Тенчо Тенев пред bTV.

Самоличността на шофьора е установена и е в ход акция по задържането му. Той е на 47 години и е обявен за общодържавно издирване. По думите на комисар Тенев мъжът има над 50 нарушения, а книжката му е била швейцарска и отнета.

В разцепения джип пък са открити две сини лампи и стоп палка. Джипът е бил със софийска регистрация, но с фалшиви германски номера. Той е регистриран на фирма.

„Двете загинали жени са били от вътрешната страна на тротоара, зад оградата, в пешеходната зона”, добави той. Жертвите са на 22 и 26 години.

Сигналът за катастрофата е подаден снощи около 23.08 часа. Първоначално бе съобщено, че са се ударили три леки автомобила и мотор, но по-късно стана ясно, че ударът е бил само между джип Ауди Q7 и таксиметров автомобил, а мотористът, който е карал зад таксито не е участник в катастрофата.

По неофициална информация водачът на джипа преминава с много висока скорост на червен светофар през кръстовището. Първо помита таксито, а след това се превърта няколко пъти, разцепва се на две и удря асансьора на метростанцията. На място са загинали двете млади жени, а 52-годишният шофьор на таксито е бил транспортиран в болница с леки травми, но е отказал хоспитализация.

Тази сутрин беше изтеглена таксиметровата кола. Движението и в момента по бул. „Черни връх” между бул. „Арсеналски” е спряно, тъй като се извършва втори оглед в светлата част на деня.

NOVA публикува снимка на избягалия шофьор на автомобила, който помете и уби две жени при тежка катастрофа в София. Става въпрос за Георги Семерджиев на 35 години - бивш футболист на „Левски” и „Спортист” (Своге).



Той е задържан от МВР през 2010 г. Криминално проявен е, като има информация за наркоразпространение. По неофициална информация на NOVA към момента той е собственик или управител на автомивка, която се намира в района на катастрофата.

В момента видът му е по-различен от снимката - сега е с много татуировки и по лицето. Търсен е на адреса, на който официално е трябвало да се намира, но не е открит.