Атанасова: Много е странно 6 месеца да ни управлява правителство, което не показа никаква управленска програма

Политика

06-07-2022, 09:52

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Според нея върхът на безобразието е едно правителство и неговото оцеляване да е въпрос на дилърство в парламента

"Не са нужни кой знае какви доказателства, че се купуват депутати", каза в "Денят започва" по БНТ Десислава Атанасова от ГЕРБ. "Това, едно правителство и неговото оцеляване да е въпрос на дилърство в парламента, ми се струва върхът на безобразието, което може да се случи в политическия живот", каза тя и нарече ПП "аматьори, които е време да си тръгват".

"Като депутати сме поели ангажименти към избирателите и партиите и тези заявления по време на парламентарните избори в момента не се изпълняват. Много е странно 6 месеца да ни управлява правителство, което не показа никаква управленска програма. То падна заради провала във финансовата политика и да се издига кандидат за министър-председател - именно основният виновникът за този провал и тепърва да се представят управленски приоритети за 6 месеца - това е недопустимо в българския политически живот и тотална загуба на доверие у избирателите", каза Атанасова.

"ПГ на ГЕРБ не участва в разговори за купуване на депутати", уточни тя, но призна, че поне двама депутати от ГЕРБ са били търсен преди вота на недоверие. Сега депутати от ГЕРБ-СДС не са търсени.

"В момента нашите депутати е сигурно, че ще гласуват против правителството и всички изпълнители на тази поръчка за осигуряване на кворум са наясно, че в ПГ на ГЕРБ пробив няма да има и затова не опитват", каза Атанасова.

"Днес ГЕРБ-СДС и БСП внасят предложенията си за промените в Изборния кодекс", уточни още тя.

"Причината е Изборният кодекс отново да влезе в зала е, че на последните избори сме имали най-ниска избирателна активност", смята Атанасова.

На въпрос защо ГЕРБ ще отхвърлят втория мандат за съставяне на кабинет тя каза:

"Защото разчитаме значите на обществото и общественото доверие на последните избори беше дало своята подкрепа към ПП. Те имаха моралното призвание да съставят правителство, да опитат дСнимка на Деня

Щрихи от Плевен