Ива Митева: В моя кабинет отцепил се депутат е заявявал колко струва

Политика

06-07-2022, 11:42

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

По думите ѝ продължават обажданията на представители от управляващата коалиция в оставка към техни депутати

"Аз самата съм свидетел как в моя кабинет народен представител от отцепилите се е заявявал колко струва. Това са чували и други колеги от групата. Така че да спрат да говорят небивалици срещу нас, защото ние може да излезем с конкретни факти". Това каза в ефира на предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Ива Митева от ИТН от кулоарите в парламента. 

По думите ѝ продължават обажданията на представители от управляващата коалиция в оставка към техни депутати.

"През почивните дни усилено са им позвънявали за различни срещи по различни теми", посочи тя и допълни: "Грозно е, непочтено е, както е непочтено и поведението на тези, които се отцепиха от нас, защото това са хора, които нищо лошо не са видели, включително от лидера на тази партия."

Митева изрази и изумление от това, че днес не е гласувано предложението на ИТН, свързано със Закона за личната помощ и личните асистенти.

"То е изключително важно за хората, засяга около 4 хиляди лица. Става дума за неголяма сума –  около 35 милиона - и сме изумени от това, че хора, които застават зад силна социална политика, гласуваха против това наше предложение".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен