Красен Кралев: Радостин Василев заплашвал служители на ММС, че щял да ги закрие

Политика

07-07-2022, 11:32

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От ФБ профила на Красен Кралев:

"Чувам, че гражданинът Радостин Василев, а.к.a. Руди Гела, си е позволил да заплашва преминаващи по коридорите на ММС служители и спортисти, че като станел министър на вътрешните работи щял да ги закрие…
Първата му работа щяла да бъде да вкара ГДБОП в ММС - така крещял Руди по коридорите! От него зависело дали ще продължи да съществува Министерство на младежта и спорта, или не. Ако не беше жалко, щеше да бъде смешно!

Отдавна сме разбрали, че Гела е обявил война на целия спорт. Той (почти) успя да го закрие и без да ходи в МВР. Истината е, че спортните клубове в България бедстват.
С изготвени договори за финансиране (но не всички подписани) са 925 клуба. С реално изплатени средства са едва 625.

Като проектите на клубовете по биатлон даже не са разглеждани.
Първата половина от 2022 година мина, заедно с нея вече са изпълнени и 2/3 от спортния календар. Заради фасоните на Радостин Василев над 300 клуба са получили 0 лева финансиране от държавата-те осигуряват дейността си чрез заеми и кредити.

Руди Гела може и да опита да отиде в МВР, за да се пробва да закрие още едно министерство. Но съм убеден, че служителите там няма да търпят върху тях да се упражнява една пиянска дружинка #аматьори."