Прокуратурата разследва полицаи заради Георги Семерджиев

Крими

11-07-2022, 17:19

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Униформен се разследва за покровителстване на обвиняемия за катастрофата на бул "Черни връх" и търговия с влияние

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за това, че в периода 2021 г. до 5 юли 2022 г. при условията на продължавано престъпление длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага и от това са настъпили значителни вредни последици.

Досъдебното производство е образувано след проверка, извършена по отделени материали от воденото срещу обвиняемия Георги Семерджиев дело за пътнотранспортно произшествие, настъпило на 5 юли т. г., при което е причинена смъртта на две лица.

Материалите са отделени във връзка със събрани в хода на разследването по делото за пътнотранспортното произшествие данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние.

След анализ и преценка на всички данни, събрани в хода на проверката, прокурор в СГП е счел, че са налице достатъчно такива за извършено престъпление от общ характер и е образувал досъдебно производство за престъпление по служба.

Предстои провеждане на разследване по делото, в хода на което ще се установи дали евентуално са налице достатъчно доказателства за извършено от служител на МВР престъпление.