Митнически служители откриха над 10 кг марихуана в „двойна” газова бутилка на лек автомобил с българска регистрация

Крими

18-07-2022, 13:56

Снимка:

Агенция Митници

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Над 10 кг. марихуана в газова бутилка на лек автомобил с българска регистрация откриха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево.Това съобщиха от пресцентъра.

На 16.07.2022 г., около 10.00 часа, на МП Капитан Андреево на трасе "Изходящи леки автомобили и автобуси" от България към Турция пристига лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от български гражданин. Шофьорът с инициали А.В. е пътувал сам. В зоната за митнически контрол, той е обявил, че няма нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която митническите инспектори откриват във вътрешната част на газовата бутилка в автомобила втора  -  с по-малки размери. Установено е, че тя съдържа два полиетиленови чувала със суха зелена листна маса, която при извършения полеви наркотест реагира на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 10,180 кг. и на стойност по цени за нуждите на съдебната система 40 720 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Само през последните седмици митническите служители на МП Капитан Андреево откриха близо 20 кг наркотични вещества в напускащи страната леки автомобили с българска регистрация. Други 9,020 кг. марихуана бяха открити наскоро в газова бутилка също на лек автомобил, управляван от български гражданин.