Лена Бориславова начерта червената линия: Няма правителство, ако Рашков не оглави КПКОНПИ

Политика

19-07-2022, 12:31

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Ключово за участието на "Продължаваме промяната" в правителство с мандата на БСП е приемането на проекта за Антикорупционен закон и изборът за председател на КПКОНПИ. Това каза началникът на кабинета на премиера в оставка Кирил Петков Лена Бориславова, предаде БНР.

Приемането на проектозакона без редакции е изричното уточнение на Бориславова. Според нея дали "Има такъв народ" са склонни да направят това ще може да бъде видяно още утре на заседанието на комисията по правни и конституционни въпроси, на което ще бъде направен пореден опит да се събере мнозинство, за да се обсъди на първо четене този законопроект.

Досега мнозинство нямаше именно заради отказа на ИТН да участват в заседанията, тъй като те има сериозни критики към този закон и смятат, че трябва да бъде сериозно редактиран.

Категорично е настояването на ПП е именно вътрешният министър в оставка Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, посочи още Бориславова. И добави, че трябва да бъде осигурена гаранция за това в рамките на този парламент, за да се съгласи "Продължаваме промяната" да участва в този кабинет.