Близо 30 000 таблетки и ампули с прекурсори за наркотици задържаха митническите служители

Крими

20-07-2022, 15:25

Снимка:

Агенция Митници

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

28 910 таблетки и 1000 ампули инжекционен разтвор, съдържащи прекурсори за производство на синтетични наркотици, задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево, съобщиха от пресцентъра. Контрабандните лекарствени продукти са открити при митническа проверка на влизащ в страната от Турция автобус с пътници.

На 18.07.2022 г., около 23.00 часа, автобусът с турски регистрационен номер е пристигнал на МП Капитан Андреево на трасе „Входящи автомобили и автобуси“ по маршрут от Турция за Румъния. В зоната за митнически контрол шофьорът и всички пътници са обявили, че пренасят само личен багаж и стоки в нетърговски количества. При извършената митническа проверка на превозното средство и багажа на пътниците, митническите инспектори откриват в ръчен багаж и в найлонови чанти под задната седалка на автобуса общо 28 910 таблетки от два вида лекарствен продукт с основна съставка псевдоефедрин, както и 1000 ампули инжекционен разтвор с ефедрин.

Установено е, че цялото количество лекарствени средства е пренасяла една от пътничките в автобуса - румънска гражданка с инициали М.К.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.