Нинова вероятно ще задържи мандата до 15 август

Политика

22-07-2022, 14:21

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

БСП вероятно ще задържи третия мандат до 15 август, за да продължи работата на парламента. Това стана ясно от думите на Корнелия Нинова след среща с ръководствата на ПП, ДБ и ИТН, предаде БНТ.

Ръководствата на партиите ще говорят с депутатите си да за отмяна на пленарната ваканция (1-15 август) заради избора на председател на КЕВР, който трябва да се случи до 12 август.

На журналистически въпрос дали това означава, че БСП ще задържи третия мандат до 15 август, Корнелия Нинова отговори: "Това май означава, да. Затова поисках от депутатите да кажат - какво ви е необходимо от нас, за да свършите тази работа за държавата и за народа. Те се бяха подготвили, за което им благодаря - с графики, по дати, с извънредни заседания в комисия и зала."

"Днес всички обявиха, че ще дадат своите предложения по програмата, събота и неделя обобщаваме и идната седмица - по състав и структура. Кандидатура за премиер не сме разглеждали. Важно ни беше мнението на депутатите, за да имаме яснота как да продължим преговорите. Ние сме изправени пред сериозен избор като мандатоносител - трябва да изберем КЕВР, от друга страна, не е морално да държим мандата безкрайно, ако няма да има правителство, уточни Нинова.