ГЕРБ след скандалния запис: В тази коалиция единствено става въпрос за пари и интереси

Политика

22-07-2022, 18:47

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

ГЕРБ призова президента да даде срок за мандата до 17 часа на 26 юли

От ГЕРБ призоваха президента да даде срок на Корнелия Нинова до 17 часа на 26 юли да върне мандата за правителство. Ако тя не може да предложи премиер, тогава Румен Радев да започне действия за прекратяване на мандата на парламента и за свикване на предсрочни избори, настояват от партията на Бойко Борисов.

"Днес в публичното пространство изтече видеозапис от заседание на ПГ на ДБ, от който става ясно, че преговорите за съставянето на кабинет се бавят умишлено, за да се насрочат избори за средата на октомври. ПГ на ГЕРБ-СДС настоява президентът да даде срок на Корнелия Нинова до понеделник в 17 часа да върне мандата за правителство. Ако тя не може да предложи премиер, тогава Румен Радев да започне действия за прекратяване на мандата на НСи за свикване на предсрочни избори", заяви Десислава Атанасова на брифинг в централата на партията. 

"От думите на Христо Иванов в изтеклия запис разбираме, че Тошко Йорданов е заявил на преговорите, че ще гласуват за КПКОНПИ след избиране на правителство, защото искат да са сигурни, че ако "вие си направите бухалка, ние ще сме в коалицията, в която тази бухалка ще я управлява. Разбираме, че Корнелия Нинова се е хванала за решението за КЕВР, за да може да държи така мандата до 16 август и да има избори на 16 октомври. Какво по-голямо нарушение на Конституцията от това Нинова или някой друг да определя датата на изборите, а не президента със свой указ?", попитаха от ГЕРБ.

"По думите на Христо Иванов „Корнелия отново го раздава сякаш иска да съставя правителство", без да има такива намерения. Разбрахме също така, че сега се чудят как да кажат на ИТН, че няма да имат министри в кабинета, защото ПП имали проблем кои са министрите на Слави. В тази коалиция единствено става въпрос за пари и интереси", посочиха още от партията на Бойко Борисов.

"Планове за съставяне на правителство реално няма. Иванов призна, че участват в разговорите с информационна цел и ще поддържат всички словесни еквилибристики, защото това не е мандат даден на една партия, а е технически мандат и правителство няма да се направи", посочиха още от ГЕРБ.

Вижте повече във видеото: