МГЕРБ инициират кампания за превенция на зависимости и агресията на пътя

Политика

31-07-2022, 19:00

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Младежи ГЕРБ кани на кръгла маса всички младежки организации навръх Международния ден на младежта

Неспазените правила костват човешки животи. През последните седмици и месеци сме свидетели на епидемия от пътни инциденти, причинени след употребата на опиати. Това заяви председателят на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев по време на брифинг в централата на партията.

На Международния ден на младежта, който се отбелязва на 12 август, Младежи ГЕРБ кани на кръгла маса всички младежки организации.

"Ние предлагаме решенията за превенция на зависимостите и агресията по пътищата да се търсят не само за младите, но и със самите тях. Винаги сме настоявали младите хора да участват активно във вземането на решения", каза още Георгиев.

"”Избери живота“ е надпартийна кауза - в нея няма нищо политическо. Каним всички младежки организации да се присъединят към нас. Смятаме, че ние трябва да покажем на младите хора, че не е „яко“. Безотговорно е да застанеш зад волана, употребил алкохол или наркотични вещества", посочи от своя страна Николай Алгафари. "Тази кампания е протегната ръка към всички представителни младежки организации. По пътищата гинат всякакви хора-партийни, безпартийни, политически ангажирани и такива, които не са", добави той.

Драгомир Младенов отбеляза, че политиката съществува, защото хората спорят как да живеят. Но когато става въпрос за живота спор не може да има. По думите му целта на кампанията е да открие работещи решения, които да помогнат за справянето с проблема.

"Ние разпознаваме невъзможността на управляващата коалиция да адресира проблема и да се справи с него и подемаме кампанията „Избери живота“. Като младежка организация логично е да застанем в основата на една такава битка, защото най-вече младите хора стават потърпевши на случващото се. Наричаме тази кауза битка, защото тя ще се води със всички средства и по всички възможни фронтове", категоричен бе Георг Георгиев.

"Ние разбираме причините това да се случва - за да се излезе от реалността, особено когато човек е фрустриран или притеснен. Но, качвайки се в автомобила след употребата на опиати, е изключително лесно човек да се превърне в самоубиец или убиец", каза още Алгафари.

"Спортът е един от най-разпознаваемите езици по света. Той помага както за физическото, така и за психическото развитие. Спортът дава постоянен стимул и увереност. Докато хората, които употребяват опиати, „имат криле“ - но само докато са под въздействието им", заяви Даниел Александров.

"Ние гарантираме, че тази инициатива няма да се превърне в тясно партизирано мероприятие. Колкото повече гласове чуем, до толкова повече хора ще достигнем и толкова повече животи ще спасим. Това касае нас, тук и сега, но и нашите деца, които някой ден ще следват примера ни", обобщи Георг Георгиев.