Задържаният в КАТ- Пловдив мъж е бил рекордьор по наказателни постановления - 63 акта и 47 фиша

Крими

03-08-2022, 13:21

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Мъжът, който вчера бе задържан в двора на КАТ-Пловдив след гонка с полицията е бил рекордьор по нарушения на Закона за движение по пътищата. Това каза пред журналисти районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

Той уточни, че шофьорът е на 49 години и "зад гърба си" има десетки  глоби, актове и фишове, както и присъди за шофиране след употреба на алкохол. Това предадоха от БТА.

Атанас Илиев добави, че при инцидента вчера мъжът е бил под въздействието на наркотици, с отнето удостоверение за управление на автомобил и в процедура на изпитателен срок по условна присъда за шофиране след употреба на алкохол.

За 21 години, откакто има шофьорска книжка, нарушителят има над 100 фиша и актове, като е стар познайник на пътните полицаи буквално в цялата страна. Той е и без постоянно местожителство, сменял е адреси в много градове, а за последно се установил в Пловдив,  допълни шефът на КАТ- Пловдив главен инспектор Йордан Милушев.  

Във вторник към обяд мъжът отишъл в КАТ за пререгистрация на колата си, след като на 1 януари за пореден път са му били свалени номерата и отнета книжката заради шофиране след употреба на алкохол. На служителите направило впечатление неговото явно неадекватно поведение и полицаите бързо, но дискретно съставили план да го задържат. Осигурили му специален коридор към изхода, но на излизане бил спрян.

Тогава мъжът, паникьосан, опитал да се измъкне с пълна газ. Тъй като трасето навреме било блокирано с полицейска кола, той опитал да премине през бетоновите заграждения, където обаче се блъснал и заседнал. Тогава се заключил в колата и започнал да крещи и заплашва, че ще се самоубие. В този момент един от полицаите успял да счупи страничното стъкло, отключил колата и измъкнал дрогирания шофьор.

Нарушителят е с мярка за задържане от 72 часа, след което ще се поиска от съда постоянно задържане под стража, заради обстоятелствата, определящи го като доказан рецидивист, обясни прокурорът. По думите му, има основания за повдигането на поне три обвинения и вероятно още едно – за оказаната яростна съпротива.

Възможното наказание по тези обвинения е до три години "лишаване от свобода", към което ще се добавят още шест месеца от сегашната му условна присъда, чийто изпитателен срок мъжът за пореден път е нарушил, добави Атанас Илиев.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен