Балабанов за Петков и Василев: Тези двамата в никакъв случай повече не трябва да се сдобиват с власт

Политика

08-08-2022, 08:33

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"В момента българското общество плаща цената на техните глупости", коментира той

Това, което от ИТН не искат, е кабинет с двама души, визирайки Кирил Петков и Асен Василев.

"Тези двамата в никакъв случай повече не трябва да се сдобиват с власт, защото в момента българското общество плаща цената на техните глупости”, заяви в ефира на Нова тв бившият депутат от редиците на „Има такъв народ” Станислав Балабанов. Той обаче подчерта, че в "Продължаваме Промяната" имало нормални и адекватни хора.

"България трябва да търси балансирано и практично решение по отношение на доставките на газ, тъй като Европа продължава да е зависима от руското синьо гориво", каза Балабанов.

"Търпяхме достатъчно лъжите на Кирил Петков, който се опитваше да говори как щяхме да потребяваме четири пъти по-евтин газ, а „Булгаргаз” иска, в следващите дни ще стане ясно, с 60% увеличение на газа”, заяви бившият депутат, допълвайки, че не знае как такава безпрецедентна цена би се отразила на българския потребител през зимата. 

На въпроса дали страната ни трябва да поднови доставките от „Газпром”, той отговори: "Каквато и газ да идва в България, няма какво да се лъжем, тя е руска. Тук въпросът е на каква цена идва в България”.

По думите на бившия народен представител подобен балансиран подход имат и Германия, и Гърция, и Италия. Той вероятно включва и "Газпром", подчерта Балабанов.

Александър Николов, който беше енергиен министър от „Има такъв народ” не е имал възможността да си свърши работата заради Асен Василев, твърди Станислав Балабанов. По думите му Николов многократно е твърдял, че страната ни може да намери баланс по отношение на газовите доставки, но тогавашният вицепремиер отказвал.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен