“Мисия спорт на любимите герои” завладя Пампорово

Спорт

08-08-2022, 11:18

Снимка:

Асоциация "Докосни дъгата"

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

С много незабравими спомени и смях премина поредният ден от седмия национален лагер на Асоциация „Докосни дъгата“ и първия национален гвардейски ученически лагер на Сдружение „Младежки гвардейски отряди" под надслов „Младите хора на България - обединени“.

Децата, младежите, бегачите от Световния пробег на мира и спортните шампиони Ивет Горанова, Мадлен Радуканова, Станимира Петрова и Христо Христов изживяха едно страхотно приключение насред красивата природа на Пампорово. Заедно с тях бяха и анимационните любимци от националната кампания "Мисия спорт на любимите герои".

Приключенски парк “Язовира” посрещна гостите си с поредица от предизвикателства. Разположен в живописен горски район сред чистия планински въздух на Пампорово, паркът предложи комбинация от спортни активности на открито, игри, забавления и споделени емоции.

А олимпийските, световни и европейски шампиони на България посъветваха децата и младежите да превърнат спорта във важна част от ежедневието си.

Националната кампания "Мисия спорт на любимите герои" е съвместна инициатива на Асоциация "Докосни дъгата" и Сдружение "Пазарджик спортува", стартирала през 2018 година и поставила си за цел да популяризира физически активния начин на живот сред децата от 1 до 4 клас. Очаква се много скоро мисията на анимационните герои и топ спортистите на България да продължи и да зарадва малчуганите из цялата страна.