Шишков: Важно е да мотивираме строителя на интерконектора с Гърция да завърши дейностите

Политика

12-08-2022, 17:26

Снимка:

МРРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Важно е да мотивираме строителя на Междусистемната газова връзка Гърция-България да завърши дейностите. Не трябва да бъде демотивиран с коментари дали обектът е годен за въвеждане в експлоатация или не. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков пред медии след среща  при президента Румен Радев за изясняване на реалното състояние и необходимите действия за довършване на обекта.

В отговор на въпрос дали началото на месец септември е реален срок за завършване на  интерконектора, министърът каза, че ако се работи с интензивни темпове, този срок е постижим. Арх. Шишков информира, че има уверението на изпълнителя, че ще завършат всички дейности по обекта, който трябва да влезе в експлоатация. В момента се събира документацията във връзка с етапите, за да може обектът да бъде въведен в експлоатация. ДНСК и надзорът работят интензивно.

Независимо от липсата на график, работата по строежа се следи ежедневно. РДНСК контролира на място напредъка по проблемните точки.

Поех ангажимент към инвеститора при всеки проблем, свързан с процедура или документи, да бъда уведомяван, за да мога да координирам процеса, независимо дали е свързан с МРРБ или други институции, заяви министърът.