Снайперисти от Сухопътните войски участваха в международното състезание „European Best Sniper Team Competition 2022”

Общество

15-08-2022, 12:21

Снимка:

МО

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Отлична мотивация и подготовка показаха военнослужещите от състава на 61-а Стрямска механизирана бригада, които участваха в ежегодното международно състезание за снайперски тимове „European Best Sniper Team Competition 2022”. То се проведе в Центъра за съвместна подготовка в Хохенфелс, Германия, и в него се включиха  над тридесет отбора от армиите на различни държави. Това съобщиха от пресцентъра на МО.

Състезанието се проведе в реалистична обстановка при различни метеорологични условия денем и нощем и подложи на изпитание способностите на участниците за прецизна стрелба, психологическа устойчивост и физическа натренираност. В надпреварата се състезаваха два български тима в състав младши сержант Дамян Атанасов и ефрейтор Анатоли Божинов от 1-и механизиран батальон и младши сержант  Вълко Чинтов и редник Славян Генчев от батальон ISTAR от състава на Стрямската бригада. Водач на отбора беше старши лейтенант Божидар Колев от батальон ISTAR.

По време на надпреварата българските военнослужещи достойно представиха Сухопътните войски. Съревнованието създаде условия за подобряване на партньорството и сътрудничество между участниците от различните държави.