Майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" потвърдиха официално, че влизат в политиката

Политика

15-08-2022, 15:45

Снимка:

Facebook

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Майките на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива" потвърдиха официално, че влизат в политиката. На предстоящите избори те ще бъдат включени като гражданска квота в кандидат-депутатските листи на партия, чието име засега не съобщават, предаде БНР.

По-късно днес майки символично ще разрушат палатката в т.нар. триъгълник на властта. Тя беше издигната преди няколко години като протест срещу бездействието на държавата за проблемите на децата с увреждания.

Мотивът за включването им в предизборната надпревара е разочарование от досегашните управляващи, заявиха Вера Иванова, Нели Димитрова и Димитрина Русева:

"Крайно време е в този парламент да влязат истински протестиращи".

"Време е да настане справедливост. Омръзна ни да отиваме, да даваме гласа си за поредните лъжци. Какво може повече от това да направим, освен да влезем вътре и да им кажем, че са негодници?".

"Ние повече не желаем да видим смъртта на своите деца и тази палатка, която е от вече колко години символ на нашия протест, днес ще бъде развалена, но тази палатка ще бъде пренесена вътре в Народното събрание", казаха пред наш репортер майки от гражданската инициатива "Системата ни убива".