Автобус с мигранти уби двама полицаи след гонка в Бургас

Крими

25-08-2022, 08:54

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Малко преди 05.00 ч. тази сутрин, автобусът не спрял последователно на два контролно-пропускателни пункта на "Гранична полиция"

Двама полицаи са загинали тази сутрин в Бургас при опит да спрат автобус с нелегални мигранти.

Малко преди 05.00 ч. тази сутрин, автобусът не спрял последователно на два контролно-пропускателни пункта на "Гранична полиция", обясни пред БНР Станимир Станев, заместник-главен секретар на МВР.

"Има две неподчинения преди тежкия инцидент". Инцидентът станал при последващия опит на полицаите да спрат превозното средство.

Автобусът с турска регистрация возел 47 мигранти. В района на кръговото кръстовище на "Трапезица" той навлязъл в лентата за велосипедисти, премазал полицейския автомобил, автобусната спирка и павилион.

На място са екипи на полицията, пожарната и линейки. Предстоят следствени действия, които ще бъдат извършени от служители на Националната следствена служба и Прокуратурата.

По първоначална информация няма пострадали мигранти.

По границата са предприети активни действия от МВР, включени са сили на Българската армия, както и дронове, увери Станимир Станев в предаването "Преди всички".

Семействата на загиналите полицаи ще бъдат уведомени още днес, допълни той. Няма данни дали шофьорът на автобуса е чужд гражданин.